“ТАҒАМДЫҚ ҚОСПАЛАР ҮШІН ЖӘНЕ ҚАРСЫ” САБАҒЫ

Біз кез-келген өнімге қажетті консистенция, дәм, иіс бере алатын және тіпті сақтау мерзімін белгілей алатын тамақ өнеркәсібіне жаңа технологияларды енгізу кезінде өмір сүріп жатырмыз. Азық-түлікке не қосылады және ол қаншалықты қауіпсіз? – бұл сұрақтарға “Жас зерттеуші” үйірмесінің педагогы Мусина А. М. “Тағамдық қоспалар үшін және қарсы”сабағында балалармен бірге жауап берді. Сабақтың мақсаты-ең танымал Тамақ өнімдеріндегі тағамдық қоспалардың құрамын зерттеу және олардың денсаулық үшін қауіпсіздік дәрежесін анықтау. Балалар тағамдық қоспалардың түрлерімен және олардың мақсатымен танысты, тағамдық қоспалардың құрамына арналған өнімдер мен сусындардың құрамын зерттеді. Білім алушылар әртүрлі азық-түліктерді алып, консерванттардың, эмульгаторлардың, дәм күшейткіштердің саны мен құрамын анықтады. Осы өнімдерді тамақтану үлесінде қолдану жайында қорытынды жасады. Өз кезегінде мұғалім осы азық-түлікті дұрыс таңдау және пайдалану бойынша ұсыныстар берді.

Мақаланы құрған күні: 28.04.2022