Құрт ірімшіктің қатты сорттарына жатады, олардың негізінде жануарлардан алынатын табиғи сүт бар. Құрт – бұл сүт пен тұз концентраты, жас ірімшік пен құрғақ сүзбе арасындағы концентрат. Оқушылар сарайының Жас биологтары табиғи бояғыштарды қосып, құрт дайындау технологиясымен танысып, зерттей алды. Балалар “Азық-түлік қауіпсіздігі” кафедрасының, Агротехнология факультетінің оқытушылары М.С. Мақтыбаева мен Қ. Н. Қайнет өткізген шеберлік сыныбына қатысты. Үйірмешілер нағыз зертханашы-технологтар болды, құрттың жеке рецепт бойынша сынақ партиясын құрастырды және жасады. Балалар ынта-жігермен жұмыс істеді және ұлттық өнімді дайындауда баға жетпес тәжірибе жинады.
Эскурсия
Мақаланы құрған күні: 24.04.2023